برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی استان‌های اردبیل، آذربایجان غربی و البرز تصویب شد

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو و دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی از بررسی برنامه‌های سازگاری با کم آبی استان‌های اردبیل، آذربایجان غربی و البرز در بیست و سومین جلسه کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی با حضور وزیر نیرو خبر داد.

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "بنفشه زهرایی" در بیست و سومین جلسه کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی که نهم اسفند ماه ۹۹ به ریاست وزیر نیرو و با حضور نمایندگان سازمان‌ها، وزارتخانه‌های عضو کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی، استانداران، مدیران شرکت‌های آب منطقه‌ای، آب و فاضلاب، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت این استان‌ها برگزار شد، با بیان اینکه در بخش اول جلسه به بررسی برنامه‌ سازگاری با کم آبی استان اردبیل پرداخته شد، اظهار کرد: برنامه این استان پیش از این در پنجاه و هشتمین جلسه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی مورخ نهم دی ماه ۱۳۹۹ مطرح و پس از اعمال اصلاحات پیشنهادی کلیه دستگاه‌ها، در جلسه بیست و سوم کارگروه ملی مورد بررسی قرار گرفت.
وی اضافه کرد: مطابق با برنامه‌های ارائه شده توسط دستگاه‌های وظیفه‌مند در استان، در فاز اول برنامه سازگاری با کم آبی استان صرفه‌جویی به‌میزان ۵۰.۴۵ میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی و ۱۳۲.۶۵ میلیون مترمکعب از منابع آب سطحی و در مجموع ۱۸۳.۱ میلیون مترمکعب تا افق ۱۴۰۵ پیش‌بینی شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو  ادامه داد: در کاهش برداشت از منابع آب سطحی استان سهم بخش شرب ۱.۱ میلیون مترمکعب، بخش فضای سبز ۳.۵ میلیون مترمکعب و بخش کشاورزی ۱۲۸.۰۵ میلیون مترمکعب است. کلیه کاهش برداشت از منابع زیرزمینی به‌میزان ۵۰.۴۵ میلیون مترمکعب نیز برای بخش کشاورزی برنامه‌ریزی شده است.
وی یاد آور شد: کاهش مصارف مورد انتظاردر مصارف بخش کشاورزی در اثر اقدامات مشترک سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای استان حاصل خواهد شد. همچنین با استفاده از پساب در آبیاری فضای سبز به اصلاح مصرف آب به میزان ۱.۵ میلیون مترمکعب کمک خواهد شد.
زهرایی خاطرنشان کرد: در دستور کار جلسه دوم، برنامه سازگاری با کم آبی استان آذربایجان غربی ارائه و مورد اظهارنظر قرار گرفت. کلیات این برنامه در شصت و یکمین جلسه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کم آبی مورخ هفتم بهمن‌ماه ۹۹ بررسی و تصویب شده بود.
وی افزود: بر اساس این برنامه تا پایان برنامه هفتم توسعه، صرفه‌جویی ۲۴۹.۹۵ میلیون مترمکعبی از منابع آب استان آذربایجان غربی انجام خواهد شد که ۱۳۴.۰۵ میلیون مترمکعب آن از منابع آب زیرزمینی و ۱۱۵.۹ میلیون مترمکعب آن از منابع آب سطحی خواهد بود.
دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی تصریح کرد: با اجرای برنامه ارائه شده، شرکت آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی به ترتیب صرفه‌جویی‌های ۹۲.۷۵ و ۷۴ میلیون مترمکعبی از منابع آب زیرزمینی انجام خواهند داد که ۳۵.۸ میلیون مترمکعب از این میزان را به صورت مشترک انجام خواهند داد. همچنین شرکت آب و فاضلاب و شرکت شهرک‌های صنعتی به‌ترتیب صرفه‌جویی‌های ۲.۵ و ۰.۶ میلیون مترمکعبی را از منابع آب زیرزمینی انجام خواهند داد. سازمان جهاد کشاورزی،‌ شرکت آب و فاضلاب و شهرداری ارومیه نیز در این برنامه به ترتیب ۱۱۴، ۱.۷ و ۰.۲ میلیون مترمکعب از منابع آب سطحی صرفه‌جویی خواهند کرد.
وی یا آور شد: در بخش سوم و پایانی این جلسه، برنامه سازگاری با کم آبی استان البرز ارائه شد که برنامه این استان پیش از این در شصت و دومین جلسه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی مورخ چهارم بهمن ماه ۹۹ مورد بررسی قرار گرفته بود و پس از بازنگری برنامه براساس نظرات طرح شده در جلسه کمیته تخصصی، در جلسه بیست و سوم کارگروه ملی طرح شد.
زهرایی اضافه کرد: با اجرای برنامه‌ سازگاری با کم آبی استان البرز، در پایان برنامه هفتم توسعه ۱۳۵.۵ میلیون مترمکعب در برداشت آب از منابع زیرزمینی استان صرفه‌جویی خواهد شد که از این میزان ۱۱۱.۳ میلیون مترمکعب در اثر اقدامات مشترک شرکت آب منطقه ای و سازمان جهاد کشاورزی استان حاصل خواهد شد.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو ادامه داد: همچنین طبق برنامه سازگاری با کم آبی مصوب شده، شرکت‌ آب و فاضلاب، سازمان صنعت، معدن، تجارت و شرکت شهرک‌های صنعتی و شهرداری‌های استان متعهد به کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی به ترتیب به میزان ۱۲، ۵.۶ و  ۶.۵ میلیون مترمکعب شدند. طی این برنامه ۶۱.۴ میلیون مترمکعب نیز اصلاح مصرف آب از طریق تصفیه فاضلاب، استفاده مجدد از پساب و جداسازی آب فضای سبز از شبکه شرب شهری انجام خواهد شد.

کد خبر: 96
منبع خبر: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت
  تاریخ خبر : 11 اسفند 1399
 331