سومین کنگره علوم ‌و مهندسی آب و فاضلاب ایران به صورت مجازی برگزار شد

شرکت آب منطقه ای فارس یکی از حامیان ویژه و عضو شورای سیاستگزاری این کنگره بوده است. نظر به اهمیت موضوعاتی مانند طرح های تامین و انتقال آب با رویکرد آمایش سرزمین، و نیز مصارف آب با رویکرد سازگاری با کم آبی، این موارد در محورهای کنگره کنجانده شد.

علاوه بر حمایت های مالی از کنگره، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای و تعدادی از کارشناسان شرکت در کنگره حضور یافته و از مقالات و کارگاهها و نشستهای تخصصی آن بهره بردند. همچنین یک مورد مقاله علمی-پژوهشی توسط آقای محمود نوروزی رییس گروه طرحهای آبرسانی ارائه شد و آقای فریدون کرم پور رییس گروه تحقیقات کاربردی شرکت، به عنوان عضو هیئت رییسه یکی از پنل های ارائه مقالات حضور و همکاری داشته اند.
به‌گفته‌ی دکتر طالب بیدختی، دبیر کنگره، هدف از برگزاری این کنگره را، تعامل هرچه‌ بیش‌تر دانشگاه و صنعت آب و فاضلاب کشور و ارائه‌ی نوآوری‌ و خلافیت‌ در سامانه‌های آب و فاضلاب اعلام کرد و گفت: محورهای ویژه‌ی این کنگره، هوشمندسازی و تاب‌آوری سامانه‌های آب و فاضلاب کشور و موضوع شبکه‌ی فاضلاب و اپیدمی‌ها (بیماری‌های نوظهور و ویروس کرونا) است.
وی افزود: در مدت‌زمان تعیین شده، حدود ٤۵٠ مقاله به دبیرخانه‌ی کنگره ارسال شده است که پس از داوری، ١٥٠ مقاله از میان آن‌ها، برای ارائه به‌صورت شفاهی در ٨ جلسه‌ی موازی، طی ۲ روز در کنگره گزینش شده است و ٢٥٠ مقاله نیز، به‌صورت پوستر در کنگره به نمایش گذاشته می‌شود.
عضو هیأت علمی دانشکده‌ی مهندسی دانشگاه گفت: در این کنگره، چهار نشست تخصصی، زیر عناوین: ۱. تاب‌آوری سامانه‌های آب و فاضلاب؛ ۲.هوشمندسازی و نوآوری در سامانه‌های آب و فاضلاب؛ ۳. شبکه‌ی فاضلاب و اپیدمی‌ها، بیماری‌های نوظهور و ویروس کرونا و ۴. بازنگری شاخص و استاندارد کیفیت منابع اب ایران برگزار می‌شود و در روز سوم کنگره نیز، کارگاه‌های تخصصی و کلینک تخصصی ارائه خواهد شد.
دکتر اردکانیان، وزیر نیر و نیز در ادامه‌ی مراسم، ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران این کنگره، حضور جمعی از خبرگان و متخصصان صنعت آب و فاضلاب کشور و اساتید، دانشجویان و پژوهشگران را در این کنگره مغتنم شمرد و بیان داشت: انتظار می‌رود مباحث مطرح شده در دستور کار این کنگره، بتواند با تبادل تجربهها و طرح ایدهها، زمینههای لازم برای گره‌گشایی از مشکلات و نیازهای این صنعت و نیل به هدفهای آن را فراهم کند.
دکتر اردکانیان گفت: توسعه پایدار در حقیقت نقطه‌ی تلاقی و مشترک توسعه‌ی اقتصادی، توسعه‌ی اجتماعی و توسعه‌ی زیستمحیطی است؛ در این میان دانشگاه و صنعت برحسب میزان دامنهی تاثیرگذاری خود دو محور اساسی برای توسعه و موتور محرکه در جامعه به شمار می آیند. وی افزود: تاکنون الگوهای گوناگونی برای نحوه‌ی تعامل صنعت و دانشگاه مطرح و در معرض آزمون و نقد قرار گرفته است؛ یکی از جدیدترین مدلهای ارتباط مؤثر دانشگاه و صنعت که برای تعامل همافزایی این دو نهاد مناسب باشد، الگوی تعامل سه جانبهی دانشگاه، صنعت و دولت است. اردکانیان توضیح داد: در این مدل، دانشگاه علاوه‌بر آموزش و تحقیق، کارآفرینی نیز می‌کند. در مقابل، صنعت نیز به فعالیت‌های تولید و توزیع دانش می‌پردازد و دولت در تولید دانش، نوآوری، تولید کالا و خدمات سرمایهگذاری می‌کند.
وزیر نیرو یک چارچوب پیشنهادی ارائه داد که شامل پنج قسمت است: ۱) تلاش برای اعمال راهکارهای فنی و اجتماعی، بهرهوری حداکثری آب از طریق کاهش حداکثری هدررفت در انتقال، توزیع و مصرف و تقلیل توزیع فاضلاب؛ ۲) بومیسازی فناوری ارزان برای تصویه و حذف آلایندههای آب زیرزمینی؛ ۳) تلاش برای بومیسازی تاسیسات نمکزدایی و تلاش برای خودکفایی در برپا کردن این تأسیسات؛ ۴) آگاهسازی جامعه از واقعیتهای اقلیمی کشور و انطباق و سازگاری با آن و همچنین آگاهسازی در زمینه‌ی محدودیتها و اقدامات انجام شده و نیز جلب مشارکت عمومی در همراهی تسریع در اجرای طرحها؛ ۵) ایدهپردازی و ارائه‌ی راهکار برای بهبود گردش مالی صنعت، آب و فاضلاب و پایداری و خودکفایی و خودگردانی در خدمات آن.

رحیمی، استاندار فارس ضمن تشکر از برگزارکنندگان این مراسم، به ارائه‌ی گزارشی از وضعیت استان فارس پرداخت. او با اشاره به آبهای سطحی و زیرزمینی استان که حجمی قابل توجهی دارند، گفت: با توجه به مصارف شهری، کشاورزی، و صنعت باید برای جلوگیری از افت سطح آب‌های زیرزمینی تلاش کرد و به سمت مصرف آب‌های سطحی حرکت کرد. رحیمی افزود: باید به سمتی پیش برویم که گیاهان کم‌آب‌تر و سازگارتر با این اقلیم پرورش دهیم و رسیدن به آبیاری نوین را در دستور کار قرار دهیم؛ از این‌رو سازمان‌های آب استان فارس و شرکت‌های آب و فاضلاب شیراز علاقه‌مند هستند که از نظرات مشاورین و اساتید برجسته‌ی این حوزه بهره ببرند، کمااینکه در کمیسیون‌ها و پژوهش‌ها می‌توان از دیدگاه‌ها و نظرات اساتید استفاده کرد.

 

کد خبر: 48
منبع خبر: 
  تاریخ خبر : 6 آذر 1399
  آخرین به‌روزرسانی : 11 آذر 1399
 وبمستر
 425
  دیدگاه کاربران