پیادهسازی کشت NFT
سیستم NFT یا روش تکنیک جریان مواد غذایی )Nutrient Film Technique NFT ) ، شبه معنای کشت مستقیم در آب و مواد غذائی است بهطوریکه دراین روش گیاهان در حالی رشد می کنند که ریشه هایشان در یک کانالهای مخصوص و حاوی محلول غذایی ، قرار دارند . در این سیستم تغذیه برای گیاهان به صورت دقیق و کنترل شده انجام می شود و مصرف آب و عناصر غذایی بسیار کاهش پیدا میکند.
مشخصات اجرا شده پروژه
شرکت مزرعه طلایی
- عرصــه و مستحدثات
- واقع در شهرک گلخانه ای بهشت ارنان دارای پلاک ثبتی 3178 فرعی از اصلی بخش 38 یزد
- تسطیح بر مبنای سطوح شش هزارمتری
- چهارطرف عرصه خیابان آسفالت همراه با تیربرق و روشنایی
- حق آبــه
- حق آبه از چاه با دبی ده لیتر بر ثانیه
- میزان حق آبه برابر با 19 ساعت و 12 دقیقه
- در مدار 8 شبانه روز از چاه مزبور
- گلخــانـه
- هیجده هـــزار متــرمربع
- ارتفاع 6 متـــرپوشش پلی کربنات
- سازه گاتیــک
- دریچه های سقفی برقی
- سرمایش فن و پد
- گرمایش کوره هوای گرم استیل
- مه پاش تحت فشار
- بستر کشت N.F.T
- کنترل هوشمند اقلیم
- کنترل هوشمند تغذیه بسته
- معـرفی کشت NFT
NFT یک نوع سیستم کشت هیدروپونیک است که به موجب مصرف کمینه آب و مواد تغذیه ای در بین پرورشدهندگان دنیای نوین کشاورزی محبوبیت زیادی دارد. در استرالیا و نیوزیلند از این روش برای کاشت کاهو استفاده میشود تا محصول به خاک آلوده نشود. ریحان، گوجهفرنگی و خیار (آمریکا)، داودی (انگلیس) و توتفرنگی (بلژیک و هلند)، از جمله محصولاتی هستند که به این روش کشت میشوند. در این روش بخشی از ریشهها در هوا و بخشی دیگر درون یک لایه نازک از محلول غذایی متحرک قراردارد، درنتیجه ریشهها آزادانه بامحلول غذایی در تماسند. این روش باعث افزایش نسبت سطح به حجم محلول شده و همچنین ازغوطهوری ریشهها دربالای محلول جلوگیری میشود. محیط اطراف ریشه به دلیل جابجایی مداوم محلول، سرشار از اکسیژن است و درنتیجهی بهبود تهویه، محصول مرغوبی تولید میشود. تاریخچه: نظریه کلی NFT درسال 1975 و 1979 توسط کوپر داده شد و سپس آدامز (1981)، ویلکوکس (1982)، گریوز (1983) و وینسور و همکاران (1985) آن را تکمیل و تشریح کردند.
- مزایای کشت NFT
- امکان بازیافت آب و استفاده چرخشی آن
- کاهش استرس آبی
- صرفه جویی در انرژی
- صرفه جویی در مصرفه کود
- صرفه جویی در مصرف سموم و تولید محصول سالم
- کنترل دقیق تغذیه
- نگهداری ریشه در دمای مناسب با روش گرم کردن محلول غذایی
- حذف مراحل ضدعفونی و آماده سازی خاک
- فاصله زمانی کم بین برداشت ها
گروه: کشاورزی و آبخیزداری