پیاده‌سازی کشت NFT

سیستم NFT یا روش تکنیک جریان مواد غذایی )Nutrient Film Technique NFT ) ، شبه معنای کشت مستقیم در آب و مواد غذائی است به‌طوری‌که دراین روش گیاهان در حالی رشد می کنند که ریشه هایشان در یک کانال­های مخصوص و  حاوی محلول غذایی ، قرار دارند . در این سیستم تغذیه برای گیاهان به صورت دقیق و کنترل شده انجام می شود و مصرف آب و عناصر غذایی بسیار کاهش پیدا می‌کند. 

مشخصات اجرا شده پروژه

شرکت مزرعه طلایی

  • عرصــه و مستحدثات
    •  واقع در شهرک گلخانه ای بهشت ارنان دارای پلاک ثبتی 3178 فرعی از اصلی بخش 38 یزد
    •  تسطیح بر مبنای سطوح شش هزارمتری
    • چهارطرف عرصه خیابان آسفالت همراه با تیربرق و روشنایی
  • حق آبــه
    •  حق آبه از چاه با دبی ده لیتر بر ثانیه
    •  میزان حق آبه برابر با 19 ساعت و 12 دقیقه
    •  در مدار 8 شبانه روز از چاه مزبور
  • گلخــانـه
    •  هیجده هـــزار متــرمربع
    •  ارتفاع 6 متـــرپوشش پلی کربنات
    • سازه گاتیــک
    • دریچه های سقفی برقی
    • سرمایش فن و پد
    • گرمایش کوره هوای گرم استیل
    • مه پاش تحت فشار
    • بستر کشت N.F.T
    • کنترل هوشمند اقلیم
    • کنترل هوشمند تغذیه بسته
    •  معـرفی کشت NFT

NFT یک نوع سیستم کشت هیدروپونیک است که به موجب مصرف کمینه آب و مواد تغذیه ای در بین پرورش‌دهندگان دنیای نوین کشاورزی محبوبیت زیادی دارد. در استرالیا و نیوزیلند از این روش برای کاشت کاهو استفاده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود تا محصول به خاک آلوده نشود. ریحان، گوجه‌فرنگی و خیار (آمریکا)، داودی (انگلیس) و توت‌فرنگی (بلژیک و هلند)، از جمله محصولاتی هستند که به این روش کشت می‌شوند. در این روش بخشی از ریشه‌ها در هوا و بخشی دیگر درون یک لایه نازک از محلول غذایی متحرک قراردارد، درنتیجه ریشه‌ها آزادانه بامحلول غذایی در تماسند. این روش باعث افزایش نسبت سطح به حجم محلول شده و همچنین ازغوطه‌وری ریشه‌ها دربالای محلول جلوگیری می‌شود. محیط اطراف ریشه به دلیل جابجایی مداوم محلول، سرشار از اکسیژن است و درنتیجه‌ی بهبود تهویه، محصول مرغوبی تولید می‌شودتاریخچه: نظریه کلی NFT درسال 1975 و 1979 توسط کوپر داده شد و سپس آدامز (1981)، ویلکوکس (1982)، گریوز (1983) و وینسور و همکاران (1985) آن را تکمیل و تشریح کردند.

 

  • مزایای کشت NFT
    •  امکان بازیافت آب و استفاده چرخشی آن
    •  کاهش استرس آبی
    •  صرفه جویی در انرژی
    •  صرفه جویی در مصرفه کود
    •  صرفه جویی در مصرف سموم و تولید محصول سالم
    •  کنترل دقیق تغذیه
    •  نگهداری ریشه در دمای مناسب با روش گرم کردن محلول غذایی
    •  حذف مراحل ضدعفونی و آماده سازی خاک
    •  فاصله زمانی کم بین برداشت ها
  تاریخ ثبت : 9 مهر 1399
 1212